Новини економіки. 8 березня. В Україні близько 97% ковбасних виробів містять синтетичні речовини та різні барвники.

В Україні триває акція "З турботою про українське"

Про це розповів начальник Управління ринкового нагляду Держспоживінспекції Сергій Кияниченко.

За словами чиновника, в Україні на сьогодні є ковбасні вироби, які не містять синтетичних речовин. Проте, їх дуже мало.

“На сьогоднішній день є така продукція, але, на жаль, в загальновідсотковій пропорції складає близько 3 відсотків. Це мається на увазі ковбаса, яка не містить в собі синтетичних речовин”, – повідомив Кияниченко.

На уточнення кореспондента, чи якось бореться з цим Держспоживінспекція, Кияниченко сказав: “Держспоживінспекція може боротися тільки проголошуючи певні соціальні акції. Тому що за законними завданнями вона проводить перевірку на відповідність якості або безпечності тієї чи іншої продукції в чіткій відповідності до законодавчих або нормативно правових документів. На сьогоднішній день такими документами можуть бути і державні стандарти, і розпорядчі акти, як технічні умови. Тому Держспоживінспекція виносить певні обмежувальні заходи або штрафи лише за порушення”.

Нагадаємо, в Україні триває акція “З турботою про українське”. Етикетка на товарі з таким логотипом є ознакою того, що продукція безпечна та якісна, і вона перевірена системою технічного регулювання, зокрема, Держспоживінспекцією.

Як раніше повідомляв начальник Управління ринкового нагляду Держспоживінспекції Сергій Кияниченко, за 1,5 місяця від початку соціально-патріотичної акції, понад 100 компаній з усієї країни виявили бажання долучитися до цього руху. Тож, перевага надається тим виробникам, продукція яких відповідає державним стандартам.

За матеріалами УНН