Новини здоров’я. 2 березня. Численні дослідження пов’язують каву з різними захворюваннями.

Ті, хто п'є каву частіше за інших, хворіють на діабет на 23% рідше

Як показала нова робота, вживання кави не підвищує ризик розвитку хвороб серця або раку, і знижує ризик розвитку діабету другого типу.

«Ми не закликаємо людей пити каву, якщо вони не люблять цей напій, але в цілому, ми не бачимо причин відмовлятися від кави, якщо у вас немає до неї протипоказань», – зазначили вчені з університету Сінгапуру.

У ході дослідження вони протягом дев’яти років спостерігали за 42 тис чоловік без будь-яких хронічних захворювань. Зокрема, вчені звертали увагу на такі проблеми, як хвороби серця і судин, інсульт, інфаркт, діабет та рак.

В результаті виявилося, що у любителів кави і у тих, хто не пив цей напій, вірогідність розвитку більшості хронічних хвороб була однаковою – близько 10%. Крім цього, ті, хто пив каву, рідше страждали від діабету другого типу: 3,2% людей, які пили каву, і 3,6%, не пили її, захворіли на діабет.

Прийнявши до уваги різноманітні фактори ризику розвитку діабету, такі як куріння і зайва вага, вчені зробили висновок, що ті, хто п’є каву частіше за інших, хворіють на діабет на 23% рідше.

За матеріалами zdravoe