Новини медицини. 1 березня. Дослідники Школи медицини Вашингтонського університету в Сент-Луїсі з’ясували, чому люди часто їдять жирну їжу.

сніданок-білкова їжа
У людей існує ген любові до жирної їжі

Вчені виявили, що чим більше в організмі гена, який кодує білок CD36, тим краще розпізнається жир в їжі, завдяки смаковим рецепторам на язиці.

Провівши дослідження на тваринах, учені з’ясували, що ті види, у кого повністю відсутній ген CD36, не їдять жирну їжу, і, відповідно, ті, у кого він підвищений, більше відчувають бажання в такій їжі.

Для дослідження також залучили людей, які повинні були до смаку визначити розчин, схожий на олію, але яка містить жиру, і нелетку олію. Як виявилося, люди з підвищеним геном CD36 легко визначили жир. Більш того, за підсумками інших досліджень, було виявлено, що люди, з підвищеним геном CD36 намагаються не їсти жирну їжу і мають нормальну вагу. Можливо, відкриття гена CD36 допоможе в майбутньому боротися з ожирінням.

А поки вчені як і раніше радять вживати менше жирної їжі, а також жири рослинного походження, щоб не набрати зайвої ваги. Крім того, не варто забувати, що всі дієтологи радять вживати овочі і фрукти, особливо в сирому вигляді, щоб організм отримав потрібні йому поживні елементи.

За матеріалами Медичний центр “НоуХауМед”