Новини здоров’я. 1 березня. Люди, що стежать за своїм здоров’ям, знають: смажену їжу їсти шкідливо!

оливкова олія
Найменш токсичною вчені вважають оливкову олію

При смаженні стабільні жири можуть перетворитися в транс-жири, які підвищують ризик розвитку хвороб серцево-судинної системи.

Як показало нове дослідження вчених з Іспанії, під час смаження більшість масел виділяє речовини, які пов’язують з неврологічними дегенеративними захворюваннями і цілим рядом ракових хвороб.

Альдегіди піднімаються з пательні в повітря, де ми їх вдихаємо. Також, ці речовини вбираються в їжу і залишаються в маслі, яке вже один раз нагрівали.

Найбільш токсичними є соняшникова та рапсова олії: з них виділяється найбільше альдегідів за найбільш короткий проміжок часу. Поліненасичені жири, що містяться в них, легко руйнуються і утворюють сполуки альдегіду. Найменш токсичним вчені вважають оливкову олію: її мононенасичені жири утворюють набагато менше альдегідів.

Для того, щоб уникнути зіткнення з токсичними речовинами, їжу слід запікати, варити у воді або на пару.

За матеріалами zdravoe