Новини медицини. 12 березня. Броколі – це овоч, який ідеально підходить для швидкого схуднення.

На перетравлення броколі потрібно більше енергії, ніж калорій в овочі

Броколі містить антиоксиданти, які захищають від ракових захворювань і хвороб серця, як стверджують ендокринологи. Більш того, в цьому овочі багато волокон, які довго перетравлюються і тим самим дають тривале відчуття ситості, що ідеально підходить для тих, хто намагається схуднути. Саме тому дієтологи радять частіше використовувати в своєму раціоні цей продукт, який, до речі, можна з’їдати як в термічно обробленому вигляді, так і в сирому.

Для того щоб максимально використовувати корисні якості продукту, можна їсти броколі на сніданок, додаючи в омлет. Можна з’їдати в якості закуски, додаючи свіжу моркву і огірок. Крім того, з броколі можна вичавлювати сік, додаючи в нього яблучний або морквяний сік для смаку. Цей напій чудово підійде для того, щоб легко скинути зайву вагу. Можна робити також коктейлі, для цього подрібнюється броколі, свіжі фрукти, до них додається нежирний йогурт або молоко. Для смаку можна в коктейль додати ваніль або корицю.

У броколі міститься така мала кількість калорій, що на перетравлення овочу йде більше енергії. Тому овоч вважається прекрасним доповненням до ефективної дієти.

За матеріалами НоуХауМед