Новини медицини. 10 лютого. Дієтологи рекомендують батькам не давати своїм дітям копчене м’ясо і шинку.

Дієтологи не радять їсти багато копченого м'яса в дитинстві

Згідно з дослідженнями вчених, якщо діти будуть їсти копчене м’ясо, то в дорослому житті вони мають більше шансів виникнення ракових захворювань.

Всесвітній Фонд онкологічних захворювань виявив, що у дітей значно підвищується ризик виникнення ракових захворювань, особливо раку кишечника. З цієї причини медики радять батькам обмежити вживання м’яса в раціоні дітей, особливо в його копченому і солоному вигляді, а також не давати м’ясо в консервованому вигляді.

Вчені встановили, що подібне м’ясо можна давати тільки на сніданок в малих кількостях і не кожен день. Лише недавно вони виявили зв’язок ракових захворювань кишечника у людей середнього віку з вживанням копченого м’яса. Виявилося, що якби в дитячому віці їм обмежили м’ясо хоча б до 70г на тиждень, то подібних хвороб можна було б уникнути.

Не варто також забувати і про те, що дитячий організм не здатний впоратися з деякими продуктами, тому їх краще уникати або обмежувати їх вживання в раціоні. Деякі продукти можуть викликати харчову непереносимість у дітей. Якщо таке все ж виникло, і ви не знаєте, як вам вчинити, то краще порадитися з фахівцем.

Дитячий дієтолог допоможе вам в питанні продуктів, які можна використовувати в раціоні дітей. Давайте дітям частіше фрукти і овочі, особливо в сирому вигляді. Сироїдіння дає багато корисних речовин і мінімум калорій.

За матеріалами Медичний центр НоуХауМед