Новини економіки. 16 лютого. Проблема фальсифікації харчових продуктів, у тому числі і сирів, дуже актуальна для України.

Щоб розібратися в даному питанні, необхідно відкинути в сторону політику

Таку думку висловив економіст Віктор Суслов.

За словами експерта, питання якості української сирної продукції – це питання «далеко не сьогоднішнього і навіть не вчорашнього дня».

Як зазначив Суслов, практично ні для кого не секрет, що вітчизняні виробники найчастіше використовують у цій продукції, наприклад, пальмова олія.

«Хоча наші виробники від цього відхрещуються, кажуть, що на експорт йде тільки справжній продукт, зараз є чудова можливість перевірити справжність цих слів. Оскільки проблема фальсифікації харчових продуктів, у тому числі і сирів, дуже актуальна для України», – підкреслив експерт.

Економіст також додав, що для того, щоб розібратися в даному питанні, необхідно відкинути в сторону політику і зосередитися на експертизі, аналізі даної продукції.

Нагадаємо, що понад 128 тонн українського сиру, який не відповідає російському технічному регламенту на молоко і молочну продукцію, не допущено до ввезення на територію РФ.

За матеріалами ГолосUA