Новини України. 3 лютого. Після розмов, що точилися довкола якості твердого сиру українського виробництва, було вирішено перевірити якість кисломолочного сиру, яким торгують в українських магазинах.

Український сир пройшов випробування на якість

Сир та сиркову масу у крамниці обирали навмання, перевіряли в державній лабораторії Укрметртестстандарту.

Із чотирьох зразків дослідників засмутив лише один – сиркова маса. У ній знайшли 15% пальмової олії, якої там бути не повинно, оскільки наявність цього компоненту не вказана на упаковці.

За правилами в сирковій масі, окрім сиру, може бути цукор, родзинки або курага, але в жодному разі не пальмова олія.

За словами керівника науково-дослідного центру випробувань харчової продукції Володимира Семеновича, засвоюваність цього продукту не дуже добра.

“Пальма, вона не має тих корисних речовин, які містить сир, тобто це важкий продукт для травлення, а виробник його інколи використовує для фальсифікації продукції, а це обман споживача”, – пояснив він.

Фахівці розповідають, що пальмову олію в сирах виявляють усе ж таки досить рідко. Покупцям, щоби мати гарантію, що беруть саме коров’ячий сир, радять купувати продукт відомих виробників, вони, мовляв, дбаючи про імідж, більше дотримуються стандартів якості.

Джерело ТСН