Новини України. 3 лютого. Після розмов, що точилися довкола якості твердого сиру українського виробництва, було вирішено перевірити якість кисломолочного сиру, яким торгують в українських магазинах.

Український сир пройшов випробування на якість

Сир та сиркову масу у крамниці обирали навмання, перевіряли в державній лабораторії Укрметртестстандарту.

Із чотирьох зразків дослідників засмутив лише один – сиркова маса. У ній знайшли 15% пальмової олії, якої там бути не повинно, оскільки наявність цього компоненту не вказана на упаковці.

За правилами в сирковій масі, окрім сиру, може бути цукор, родзинки або курага, але в жодному разі не пальмова олія.

За словами керівника науково-дослідного центру випробувань харчової продукції Володимира Семеновича, засвоюваність цього продукту не дуже добра.

“Пальма, вона не має тих корисних речовин, які містить сир, тобто це важкий продукт для травлення, а виробник його інколи використовує для фальсифікації продукції, а це обман споживача”, – пояснив він.

Фахівці розповідають, що пальмову олію в сирах виявляють усе ж таки досить рідко. Покупцям, щоби мати гарантію, що беруть саме коров’ячий сир, радять купувати продукт відомих виробників, вони, мовляв, дбаючи про імідж, більше дотримуються стандартів якості.

Джерело ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.