Новини медицини. 17 лютого. Фахівці завжди намагалися зрозуміти, як же впливають кольори і розмір посуду, з якої ми їмо, на кількість з’їденої нами їжі.

Харчування з червоної тарілки зменшує вживання їжі до 40%

Завжди вважалося, що холодні кольори в оточенні зменшують апетит. Однак, як виявилося, червоний колір, який відноситься до теплих тонів, теж змушує з’їдати менше.

Дієтологи провели досліди. 41 людині запропонували випити напої з червоних і синіх келихів. Як виявилося, ті, хто пив з червоних келихів, випив на половину менше. Також 110 пацієнтів повинні були з’їсти випічку, яка лежала на тарілках синього і червоного кольору. Навіть самі піддослідні побачили, що на червоних тарілках залишилося більше випічки.

Психологи вважають, що червоний колір з давніх часів асоціюється з небезпекою і тривогою, саме так його і сприймає наш мозок, тому й червоний посуд не вселяє нам довіри.

За матеріалами Медичний центр “НоуХауМед”