Новини України. 28 лютого. 70% у структури споживчого кошику мають становити продукти харчування.

Споживчий кошик трохи здешевшав

Про це висловилась керівник аналітичного департаменту консалтингового агентства “ААА” Марія Колесник.

“Для споживчого кошику, оскільки це розрахунки для мінімальних показників – мінімальної заробітної плати мінімальної пенсії, то продукти повинні займатись десь 70%. Оскільки це те, на що люди, які живуть на межі бідності можуть витрачати свої кошти”, – зауважила Колесник.

Водночас провідний експерт Центру Разумкова, перший заступник Міністра праці та соціальної політики України 2008 2010 рр. Павло Розенко висловив переконання, що структура споживчого кошику не повинна сильно відрізнятись від того, що насправді споживають люди.

Він відзначив, що на сьогодні базовому наборі споживчого кошика продукти харчування складають менше 50% – близько 48%.

Оскільки при розрахунках споживчого набору не враховується щорічне зростання цін на продукти харчування, викривлення складає приблизно 15%.

Джерело УНН