Новини здоров’я. 13 січня. Щоденне харчування м’ясом, яке піддалося технологічній обробці (сосиски, бекон), збільшує ймовірність захворювання на рак підшлункової залози, з’ясували шведські вчені

Сосиски призводять до раку

У проведеному дослідженні йдеться про те, що вживання однієї сосиски або двох скибочок бекону в день може збільшити ризик розвитку у людини раку підшлункової залози на 19%, в порівнянні з людьми, які зовсім не їдять м’яса, яке піддалося обробці.

Раніше вчені встановили взаємозв’язок між вживанням такого м’яса і раком кишечника.

Проте фахівці, які обстежували більше шести тисяч чоловік, попереджають: шанси на діагностику у людини раку підшлункової залози залишаються порівняно невеликими.

Всесвітній фонд досліджень раку зазначає, що набагато міцніший взаємозв’язок існує між виникненням цього захворювання і курінням або ожирінням.

Джерело Фокус