Новини здоров’я. 15 січня. У продукції найбільших українських виробників курятини виявили збудник сальмонели.

ферма кури
Протягом 2011 року було виявлено два випадки роду бактерії сальмонели

Зокрема, експерти знайшли бактерію у курятині двох марок. Про це повідомили в Державній ветеринарній і фітосанітарній службі Україні.

«За повідомленням головного управління ветеринарної медицини в Київській області від 5 січня цього року в зразках субпродуктів ТОВ «Агромарс» виявлено збудник сальмонельозу. Зараз ведеться розслідування виявлених причин виникнення і контамінації», – зазначив голова Служби Іван Бісюк.

Головний ветеринарний лікар також зазначив, що протягом 2011 року було виявлено два випадки роду бактерії сальмонели ТОВ «Агромарс» (ТМ «Гаврилівські курчата») і ТОВ «Старинська птахофабрика».

Довідка: сальмонельоз – гостра інфекційна хвороба, яка викликається бактеріями з роду Salmonella і супроводжується явищами гастроентериту та інтоксикації. Відомо близько 2200 сероварів сальмонел. Джерелом інфекції можуть бути тварини, птахи, люди, хворі на сальмонельоз або здорові бактеріоносії; частіше велика рогата худоба, свині, домашня водоплавна птиця, кури, в кишках яких з великою постійністю містяться різні серовари сальмонел. Нерідко інфікуються яйця птахів. Зараження найчастіше відбувається контактно-побутовим шляхом. У 96-98% випадків воно пов’язане зі споживанням інфікованої їжі. У харчових продуктах, особливо в напівфабрикатах, сальмонели не лише зберігаються, але й швидко розмножуються.

За матеріалами lb.ua