Новини здоров’я. 16 січня. Регулярне вживання кави зменшує ризики діабету.

кава
Щоб запобігти діабету, учені радять пити каву без кофеїну

Про це заявили китайські вчені.

Вони провели дослідження і виявили, що 3 речовини, що містяться в каві, здатні блокувати накопичення токсичного амілоїдного білка.

Саме цей білок провокує розвиток цукрового діабету 2 типу – захворювання, при якому в організмі недостатньо гормону інсуліну, який перетворює глюкозу в енергію.

За даними вчених, кавова, хлорогенова кислота і кофеїн – речовини, які здатні захистити від діабету. Причому антидіабетичні властивості кофеїну найслабші.

Тому щоб запобігти діабету, учені радять пити каву без кофеїну.

За матеріалами zdorovieinfo