Новини здоров’я. 1 січня. Після свят необхідно вживати фрукти та овочі для нормалізації роботи кишківника.

 

Фрукти і овочі - найкраща їжа після свят

Про це повідомив завідувач відділом гігієни харчування Українського науково-дослідного інституту харчування Владислав Сластін.

“Після свят рекомендується споживати низькокалорійні продукти, які сприяють регулюванню перистальтики кишечника. Це багаті на клітковину фруктові та овочеві салати, кисломолочні продукти з низьким відсотком жирності, які містять біфідобактерії. Такі продукти необхідні для того, щоб відновити мікрофлору та нормалізувати роботу кишківника. Окрім того, клітковина є своерідним абсорбентом, вона всмоктує та виводить з організму токсини”, – зазначив фахівець.

За словами Сластіна, багато клітковини міститься у висівках, вівсяній каші та деяких сортах горіхів. Денною нормою є 5-25 грамів клітковини.

Джерело УНН