Новини медицини. 18 січня. Вважається, що риба є дієтичним продуктом і кориснішим, ніж тварина м’ясо і птиця.

Риб'ячий жир має свої негативні властивості

Однак це твердження має дві сторони. З одного боку, якщо порахувати вміст жиру і тваринного білка в рибі, то його, дійсно, набагато менше, ніж у м’ясі тварини.

Але, з іншої сторони, риба живе у воді, куди ми звикли скидати всі відходи виробництва. Відходи нафтової, атомної та інших індустрій розчиняються у воді, накопичуючись в наших морях, річках, озерах. Рибам, що живуть в цих водах, просто нікуди подітися, вони живуть в цій воді, дихають цими відходами. Потрапляючи в рибу, вода залишає токсини в зябрах, де через кров вони надходять у весь організм. Встановлено, що вміст цих токсинів у кілька тисяч разів перевершує вміст у воді.

Більше того, коли рибу виловлюють великими партіями, вона тривалий час перебуває на борту, де вона вмирає своєю смертю, вбираючи свої ж випорожнення і гниття інших риб. Часто, щоб призупинити гниття, рибалки в сховища додають антибіотики.

Більше того, коли рибу швидко витягують з глибинних вод, то під тиском відбувається порушення в тканинах, відбувається розрив внутрішніх органів, що призводить до гниття зсередини.

Про таке м’ясо варто подумати, перш ніж його купувати і готувати. Особливо вагітні жінки і матері-годувальниці повинні подбати про свою дитину, якій вони передають через своє молоко всі отруйні речовини цього продукту.

Риб’ячий жир є небезпечним продуктом. Хоч його і рекламують, як ефективний засіб для захисту від атеросклерозу.

Але з іншого боку, він зменшує здатність крові до згортання і знижує дію інсуліну, що негативно позначиться для хворих на цукровий діабет. Саме з цієї причини, риб’ячий жир протипоказаний людям, які приймають ліки при цукровому діабеті, пишуть в НоуХауМед.

За іншими джерелами, риб’ячий жир затримує термін вагітності, що викликає ускладнення при пологах, оскільки за тривалий час в утробі, дитина продовжує рости, а це може сильно позначитися на здоров’ї матері.

Водночас в рибі є й корисні елементи, наприклад жирні кислоти Омега – 3, але їх настільки мала кількість у порівнянні з усім іншим набором. Однак цей же елемент можна знайти і в іншому продукті – лляній олії.

Лляна олія виробляється з льону шляхом його холодного віджиму, завдяки чому зберігаються всі найкорисніші речовини. Лляна олія має не тільки жирні кислоти, необхідні людині, а й інші елементи. В цілому, ця речовина здатна благотворно впливати на роботу головного мозку, а також захищає від захворювань серцево-судинних систем, захворювань на рак, від інсульту, від ожиріння.

За матеріалами НоуХауМед