Новини здоров’я. 17 січня. Особливості сприйняття людиною червоного кольору не дадуть переїдати.

Фахівці з Німеччини та Швейцарії прийшли до висновку, що на наше харчування впливає і такий фактор як колір посуду.
До таких висновків фахівці в області здорового харчування прийшли після двох експериментів.
У першому з них участь взяв 41 доброволець. Випробуваним були запропоновані напої в червоних і синіх чашках. Ті, хто пив з червоних чашок, випили на 44% менше рідини, ніж ті, хто пив з синіх.
В ході другого експерименту 110 учасників пропонувалася випічка на тарілках різних кольорів. Найменше випічки з’їли з червоних тарілок.
Дослідники пов’язують таку особливість поведінки з тим, що червоний колір людський мозок пов’язує з небезпекою і тривогою.
За матеріалами zdorovieinfo