Новини України. 18 грудня. М’ясні напівфабрикати, такі як пельмені та котлети, як правило не містять ГМО.

Навіть при дуже високих показниках сої, ГМО не виявили

Про це  повідомила керівник відділу тестувань Центру експертиз “Тест” Ніна Кільдій.

“Ідентифікувати склад пельменів і котлет не важко, тому що для їх виготовлення використовується достатньо грубий фарш. І в котлетах, і в пельменях, траплялися жахливі випадки щодо заміни основної речовини м’яса на сою. Траплялися випадки, коли пишуть, що використано м’ясо, сало, цибуля і спеції, а насправді ми знаходили 70-80% сої, яка не була зазначена у складі. Коли ми перевіряли пельмені чи котлети на вміст ГМО, навіть при дуже високих показниках сої, ГМО не виявили”, – зазначила експерт.

За словами фахівця, заміна м’яса на сою призводить до втрати харчової цінності продукту.

“Якщо людина платить великі гроші за пельмені, котлети, ковбасу і на етикетці написано “м’ясний продукт”, то споживач має бути переконаний, що купує саме м’ясні продукти. А використання замінників говорить про те, що його просто безсовісно обманюють і наживаються”, – наголосила  Кільдій.

Джерело УНН