Новини України. 18 грудня. М’ясні напівфабрикати, такі як пельмені та котлети, як правило не містять ГМО.

Про це повідомила керівник відділу тестувань Центру експертиз “Тест” Ніна Кільдій.
“Ідентифікувати склад пельменів і котлет не важко, тому що для їх виготовлення використовується достатньо грубий фарш. І в котлетах, і в пельменях, траплялися жахливі випадки щодо заміни основної речовини м’яса на сою. Траплялися випадки, коли пишуть, що використано м’ясо, сало, цибуля і спеції, а насправді ми знаходили 70-80% сої, яка не була зазначена у складі. Коли ми перевіряли пельмені чи котлети на вміст ГМО, навіть при дуже високих показниках сої, ГМО не виявили”, – зазначила експерт.
За словами фахівця, заміна м’яса на сою призводить до втрати харчової цінності продукту.
“Якщо людина платить великі гроші за пельмені, котлети, ковбасу і на етикетці написано “м’ясний продукт”, то споживач має бути переконаний, що купує саме м’ясні продукти. А використання замінників говорить про те, що його просто безсовісно обманюють і наживаються”, – наголосила Кільдій.
Джерело УНН