Новини України. 14 грудня. Жителі України споживають м’яса нижче середньої норми.

Українці недоїдають яловичини

Про це в ході прес-конференції повідомив заступник гендиректора Української аграрної конфедерації Олександр Ярославський, передає НБН.

«Українці недоїдають м’яса. Рівень споживання м’яса птиці у нас на рівні європейської. А ось свинини і яловичини хотілося б більше. Особливо проблематична ситуація з яловичиною. Якщо раціональна норма для працездатної людини це в межах 14-15 кг яловичини, то ми зараз їмо близько 8,5-9 кг», – сказав він.

Крім цього експерт повідомив про те, що в порівнянні з минулими роками українці стали споживати менше хліба. Ярославцев підкреслив, що за статистикою, на одного українця в 1990 році припадало в середньому 140 кг борошна, а в нинішньому році – 105.