Новини світу. 17 грудня. Лондон зустрічає нинішній Новий рік відкриттям нової розкішної кав’ярні, де подають найдорожчу каву в Європі.

Мусангі в процесі виробництва найдорожчої кави

У розташованому в безпосередній близькості від знаменитої столичної площі Пікаділлі-серкус закладі, що має назву DSTRKT, кожен охочий може замовити собі за 110 доларів невелику чашечку напою. Це майже в 35 разів дорожче, ніж в сусідніх кафе.

Причина такої високої ціни – використання DSTRKT для приготування кави легендарних зерен сорту “Копі Лювак”. Вони завозяться з Індонезії.

Кава являє собою зерна, що пройшли через травний тракт мусангі – невеликого хижого звіра сімейства віверрових. Зовні він нагадує кішку та харчується стиглими плодами кавового дерева. Однак повністю переварити ягоди шлунок ссавця не здатний. У результаті зерна, що пройшли через стравохід, з ентузіазмом збирають місцеві жителі.

Фахівці стверджують, що “оброблені” таким чином зерна отримують особливий непередаваний аромат, створений шлунковим соком мусангі. Після промивання і просушування, вони направляються в найрозкішніші світові ресторани і кафе.

DSTRKT імпортує зерна з особливого району індонезійського острова Суматра, де їх річне виробництво ледве досягає 1 кілограма. Як стало відомо, на кожну порцію йде 7 грамів зерен “Копі Лювак”.

DSTRKT є єдиним в Лондоні і Великобританії місцем, де можна випити кави, зробленої з легендарних зерен. Найближча до нього кав’ярня з аналогічним асортиментом знаходиться в Парижі – в знаменитомк готелі “Рітц“.

За матеріалами ИТАР-ТАСС