Новини медицини. 21 грудня. Сироїдіння як система харчування стає все більш популярною в останні роки.

Це пов’язано з прагненням людей якомога довше залишатися молодими і здоровими. Безумовно, людина, яка їсть тільки сиру їжу, рідше хворіє, а якщо раптом і захворіє, то організм самостійно і значно швидше справляється з недугою. Обстеження організму “сироїдів” (діагностика бактерій, вірусів, інфекцій, УЗД, кардіограма), яким вже за 50 років, показує дивовижні результати – в їхньому організмі відсутні збудники інфекцій, а внутрішні органи виглядають так, начебто належать двадцятирічним, відзначають в НоуХауМед.
Питання чи безпечна сира їжа хвилює всіх, хто збирається почати харчуватися нею. Фахівці стверджують, що сира їжа не може бути небезпечною для здоров’я людини, тільки необхідно дотримувати дві головні умови:
Продукти мають бути свіжими
Продукти необхідно ретельно мити (овочі, зелень, фрукти та інше)
Свіжим і чистим продуктам, найчастіше, непотрібна теплова обробка. Безумовно, не всю їжу можна їсти в сирому вигляді, але найбільш корисні для організму продукти краще вживати саме сирими.
Оброблені продукти втрачають до 90% своїх корисних властивостей, тому вживання виключно сирих овочів і фруктів здатне ефективно впливати на всі внутрішні органи людського організму.
Червоні фрукти, ягоди та овочі (перець, вишня, томат, червона капуста, червоний виноград, редис, буряк):
Профілактика захворювань серцево-судинної системи
Протизапальні властивості
Зниження активності росту онкологічних клітин
Поліпшення обміну речовин
Нейтралізація “поганого” холестерину
Зміцнення імунітету
Жовто-оранжеві фрукти та овочі (абрикоси, морква, манго, апельсин, гарбуз, кукурудза)
Джерело провітаміну А
Підтримка імунітету
Противірусні властивості
Джерело рослинних пігментів
Антиоксиданти
Зелені фрукти та овочі (брокколі, боби, ківі, зелень, зелена спаржа, шпинат):
Захист від вільних радикалів
Противірусні властивості
Поліпшення мозкового кровообігу
Зниження ризику розвитку анемії
Захист від старіння
Позбавлення від ожиріння
Нормалізація роботи шлунково-кишкового тракту
Джерело кальцію
Білі овочі (редька, часник, цибуля):
Противірусні властивості
Захист від агресивних впливів на організм
Підвищення імунітету
Захист від старіння
Сині ягоди (ожина, чорниця, бузина):
Ці ягоди корисні, перш за все, як помічники в боротьбі зі старінням і простудними захворюваннями.
Звичайно, тут перераховані не всі продукти і не всі їхні властивості корисні. Проте харчування цими сирими продуктами може зберегти здоров’я і продовжити молодість.
За матеріалами НоуХауМед