Новини світу. 17 грудня. Близько 40% пабів в Англії економлять на клієнтах, недоливу в гуртки або келихи пиво до заявленого в меню обсягу, пише в суботу газета Sun, журналісти якої провести власне розслідування.

Келих пива повинен бути наповнений пивом на 95%, решта 5% відводяться на піну

“Ми відвідали 90 пивних закладів по країні, щоб з’ясувати точно, скільки пива нам наливають”, – йдеться в повідомленні газети.

Журналісти замовляли звичайні кухлі з пивом, а потім переливали пиво в ємність для визначення об’єму рідини.

Як з’ясувалося, в 36 пабах було зафіксовано, що бармени наливають менший обсяг пива, ніж вказано в меню, причому, іноді недолив досить відчутний – п’ята частина пінти.

За підсумками розслідування, Sun опублікувала на своєму сайті так званий “чорний список” пабів. Згідно з даними журналістів, найчастіше неповні бокали наливають у ряді пабів міста Лідс – антирекорд нестачі склав 118 мілілітрів на бокал, в якому повинно бути 450 мілілітрів пива.

У ряді пабів міста Борнмут недоливають пиво від 36 до 65 мілілітрів. У Брістолі в одному барі зафіксований недолив в 48 мілілітрів. У місті Мідлсбро в кількох барах недоливають пиво від 26 до 38 мілілітрів. Разом з тим, в Лондоні і Саутгемптоні бармени наливають кухлі пива доверху, прийшли до висновку журналісти Sun.

Згідно з діючими у Великобританії стандартами, повний келих пива повинен бути наповнений пивом на 95%, решта 5% відводяться на піну популярного слабоалкогольного напою, якої може бути багато чи мало в бокалі в залежності від швидкості і нахилу ємності при розливі.

Як відзначає видання, власне розслідування було проведено через тиждень після того як була озвучена ініціатива перевірити фірми, що містять паби, на тлі повідомлень, що їх власники практикують недолив заради економії коштів.

За матеріалами РИА-Новости