Новини медицини. 27 грудня. Популярне американське видання опублікувало дослідження вчених про співвідношення харчування вагітної жінки і смакові переваги дитини в майбутньому.

Вагітність
Дитина в утробі відчуває, що їсть мама

Проведені дослідження показали, що на 16 тижні у плода вже остаточно сформовані смакові рецептори і він, як звичайна людина починає відрізняти смаки і запахи. Виникає питання: як він це відчуває? Не варто забувати, що харчування мами накладає відбиток на всі внутрішні органи, будь-який продукт має свій запах і смак, і, після попадання в організм він їх не втрачає. Все це малюк відчуває і починає відрізняти.

Вчені стверджують, що таким чином можна навчити малюка їсти той чи інший продукт після народження. Це відкриття дозволило говорити про можливе “привчання” малюка до корисних продуктів і прищепити смакові пристрасті малюкові.

Багато жінок під час вагітності із страху набрати зайву вагу практично не їдять солодкого. Вчені, провівши опитування та обстеження організму дітей, з’ясували, що їхні діти менше за інших прив’язані до солодощів. Безумовно, навряд чи вдасться прищепити маляті любов до шпинату або цвітної капусти, але правильне харчування при вагітності, можливо, стане перепоною для різних захворювань у дітей (харчова алергія, порушення метаболізму, ожиріння тощо).

За матеріалами НоуХауМед