Новини України. 21 листопада. В Україні в наступні два роки відбудеться реформування системи контролю безпеки харчових продуктів.

Якість продуктів можна буде не підтверджувати

Зокрема, готуються до розгляду зміни до Закону “Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини”.

Відповідно, всі підприємства, діяльність яких пов’язана з продуктами харчування, змушені будуть ввести систему, засновану на принципах HACCP. Це дозволить вітчизняним виробникам вийти на міжнародні ринки і збільшити обсяг експорту.

НАССР відома в усьому світі як система управління харчовою безпекою. Саме тому ЄС вимагає її наявності від виробників країн-імпортерів. Тому з моменту, коли зміни до закону набудуть чинності, українські виробники, які експортують свій товар, повинні будуть запровадити НАССР. В іншому випадку, переробні підприємства змушені будуть закритися або перепрофілюватися.

Планується, що підприємство, на якому впроваджено НАССР і яке довело контролюючим органам, що воно працює ефективно, може не мати ніяких сертифікатів, що підтверджують якість продуктів.

Принципи НАССР передбачають збільшення обсягу продажів, зниження витрат, а також контроль над ризиками. У середньому її впровадження на підприємстві триває до одного року.

Джерело mignews.com.ua