Новини здоров’я. 19 листопада. Результати нового дослідження показали, що перекушування – не так вже й погано для здоров’я.

Перекушування не так вже й шкодить здоров'ю

Люди, які постійно щось жують між основними прийомами їжі, харчуються більш здоровими продуктами, ніж ті, хто харчується строго три рази на день.

Вчені з університету Оубурна, США, з’ясували, що ті, хто частенько жує між сніданком, обідом і вечерею, в цілому їдять більше фруктів і п’ють більше молока, ніж ті, хто їсть в строго певний час.

«Існує поширена думка про те, що перекушування не являє собою здорову харчову поведінку. Проте ми помітили, що чим більше людина перекушує, тим більш здорову їжу вона вживає», – розповіли науковці. Тим не менш, навіть ті, хто перекушував частіше за інших, недоотримували рекомендованої експертами кількості овочів.

У дослідженні взяли участь 11 209 чоловік старше 20 років, які проходили опитування і фізичний огляд. Їх раціон харчування був оцінений на предмет користі для здоров’я за шкалою від 1 до 100. У результаті виявилося, що найздоровішою дієта була у тих, хто регулярно перекушував. Люди, які їли тільки за столом, набрали близько 49 балів, а ті, хто був не проти пожувати до обіду чи після вечері, – 52 бали.

Експерти закликають всіх віддавати перевагу здоровим снекам, таким як овочі та фрукти, замість продуктів, які шкодять організму або не приносять йому ніякої користі.

За матеріалами zdravoe