Новини здоров’я. 25 листопада. Помірне споживання алкоголю на 30% знижує ризик захворювання на діабет 2 типу у жінок.

Помірне споживання алкоголю знижує ризик захворювання на діабет

У ході експерименту 80 000 дівчат 26 років споживали продукти з високим вмістом простих вуглеводів – білий хліб, картоплю і солодкі напої. Через 26 років 6950 жінок захворіли на діабет, що склало майже 9% від загальної кількості досліджуваних.

При цьому з’ясувалося, що жінки, які випивали 15 г алкоголю щодня, майже на третину менше ризикували захворіти діабетом, розповів доктор Френк Ху з Гарвардської школи суспільного здоров’я в Бостоні.

Однак Френк Ху запевнив, що він не закликає жінок пити. Дослідження ставило за мету знайти взаємозв’язок між діабетом 2 типу і алкоголем.

Відкриття було опубліковано в журналі American Journal of Clinical Nutrition.

За матеріалами Здоровьеinfo