Новини здоров’я. 12 жовтня. Учені в черговий раз довели, що зелений чай – це не тільки смачний, але і корисний напій.

Деякі сполуки, що містяться в зеленому чаї, зупиняють розвиток раку легенів

Деякі сполуки, що містяться в зеленому чаї, зупиняють розвиток раку легенів.

Як відомо, з’єднання під назвою EGCG мають протиракові властивості, проте вчені досі намагаються з’ясувати, як саме EGCG пригнічує зростання пухлин.

Дослідники з університету Меріленда, США, вважають, що EGCG підвищує концентрацію молекул, званих mi-R210, всередині клітин раку легенів. Ракові клітини з більш високим рівнем змісту таких молекул діляться повільніше. Крім того, клітини з високою концентрацією mi-R210 втрачають здатність рости поверх одне одного, що є відмінною рисою ракових пухлин.

Як правило, раком менше хворіють в таких країнах, як Японія, де люди п’ють зелений чай у великих кількостях. У 2010 році тайванські вчені вивчили досвід чаювання 500 осіб і виявили, що ризик розвитку раку легенів у 5 разів вищий у тих, хто не пив зелений чай. Серед курців ризик був вищий у 12 разів.

Варто зазначити, що ряд досліджень вказують на те, що вживання зеленого або чорного чаю може підвищити ризик розвитку раку легенів.

За матеріалами Zdravoe