Новини науки. 26 жовтня. Риба – надзвичайно корисний для здоров’я продукт, який, до того ж, може зробити нас розумнішими.

риба
Риба робить нас розумнішими

Вчені з’ясували, що вживання риби, багатої омега-3 кислотами, покращує приплив крові до головного мозку і покращує його роботу.

Про користь риб’ячого жиру відомо вже давно, проте нове дослідження показало, що вживання жирної риби покращує швидкість реакції, а також знижує рівень втоми від вирішення розумових завдань.

Як показав один з експериментів, у волонтерів, які вживали риб’ячий жир, покращився приплив крові до головного мозку. Другий експеримент за участю волонтерів у віці 18-35 років, які вживали риб’ячий жир більше трьох місяців, вказав на зв’язок між споживанням омега-3 жирних кислот, поліпшенням реакції і підвищення витривалості під час вирішення важких завдань.

«Ми вважаємо, що вживання риби з омега-3 жирними кислотами може уповільнити погіршення розумової діяльності у старих, підвищуючи приплив крові до мозку», – запевнили вчені. Омега-3 жирні кислоти містяться в таких продуктах, як скумбрія, оселедець, тунець, палтус, форель, лососеві, волоські горіхи, насіння і т.д.

За матеріалами Zdravoe