Новини здоров’я. 24 жовтня. У київських кафе та ресторанах, де курять, рівень забрудненості повітря частками РМ2.5 перевищує норму у 12 разів і складає 124 МКГ/куб.метрів, в той час, як допустима норма цих часток є 10 МКГ/куб.метрів.

Від пасивного куріння може захистити впровадження 100% вільних від тютюнового диму приміщень

Такі результати дослідження оприлюднив сьогодні проект “Київ без тютюнового диму” спільно з інститутом раку Розвел Парк (США).

“У Києві зараз діє рішення Київради від 2008 року, за яким кафе, бари і ресторани зобов’язані розділяти “курящі” і “не курящі” місця таким чином, щоб тютюновий дим не поширювався на місця не курців, але на практиці у більшості випадків ця норма не виконується і відвідувачі, які не курять, все одно змушені дихати тютюновим димом.

Виходить, що людина, яка не палить, все одно отримує 1-2 цигарки”, – сказав керівник проекту “Київ без тютюнового диму” Тарас Шевченко.

За його словами, від пасивного куріння може захистити впровадження 100% вільних від тютюнового диму приміщень і прийняття повної заборони куріння у кафе, барах та ресторанах Києва.

Під час прес-конференції також продемонстрували пристрій, за допомогою якого проводилось дослідження – це персональний аерозольний монітор. Учасники проекту дослідили 40 барів і ресторанів столиці і в кожному з обстежених місця цей монітор було використано для замірів у години найбільшого потоку відвідувачів.

За матеріалами УНН