Новини світу. 5 жовтня. Страва з коржем з листя коки, яке є сировиною для виготовлення кокаїну, визнано такою, що найбільше відповідає національній гастрономічною традиції Колумбії.

Колумбійські страви треба запивати чаєм з листя коки

Повний склад меню звучить екзотично: коржик з листя коки, крупа кіноа з овочами, фрикадельки з морських свинок, пюре з Маттатта (кульки, схожі на картоплю), суп з кукурудзи і чай також з листя коки. Незвичайний набір входить в традиційний раціон індіанців народності гуамбіано, які проживають в департаменті Каука на південному заході країни.

“Цей рецепт – можливість долучитися до культури індіанських племен через їх кухню і в деякій мірі відображає філософію гуамбіано. Страва дозволяє відчути зв’язок між поколіннями, для яких кухня була своєрідним ритуалом, що служив для збереження їх самобутності”, – розповіла член громади Лоренцо Мава Муелас Трочес

Вона особливо відзначила, що у її племені немає великих посівів листя коки, які уряду знищує в рамках боротьби з наркотрафіком, а тільки кілька кущів для “внутрішнього споживання”.

Цими стравами індіанці відзначали початок збирання врожаю.

За матеріалами ИТАР-ТАСС