Новини науки. 14 жовтня. Психологи вважають, що між смаковими уподобаннями і рисами характеру існує певна асоціація. Люди, які люблять солодке, мають більш поступливий характер, ніж любителі гостренького і солоненького.

Ласуни мають доброзичливий характер

Ми дуже часто використовуємо «смакові» метафори для опису людини (солодкий, медовий і т.д.), і, судячи з усього, не дарма.

Психологи підтвердили, що ласуни частіше відрізняються поступливим, доброзичливим характером, більш схильні піклуватися про інших і робити людям ласку.

У дослідженні взяли участь 55 студентів, яких просили висловити своє ставлення до 50 різних харчових продуктів, поділених на п’ять категорій, залежно від смаку: солодке, кисле, солоне, гірке і гостре.

Крім того, учасники заповнювали анкету для оцінки рис їх характеру. У результаті виявилося, що любов до солодощів пов’язана з підвищеним рівнем лояльності, що означає вміння поєднувати, співпереживати і бути доброзичливим.

У ході іншого експерименту за участю інших 55 волонтерів учасникам давали або шоколад, або солоний крекер, а потім просили про допомогу. Студенти, яких пригостили солодощами, проявляли більше бажання допомогти іншій людині, ніж учасники з іншої групи.

Дослідники, зацікавлені результатами своїх експериментів, заявили про намір більш глибоко дослідити зв’язок між смаковими уподобаннями і характером людини.

За матеріалами Zdravoe