Новини здоров’я. 17 жовтня. Якщо ви розглядаєте гірчицю, як такий же даремний, або навіть шкідливий продукт, як кетчуп, настав час переглянути свою точку зору. У народній медицині гірчицю використовують у лікуванні застуд, грипу і головного болю.

гірчиця
Гірчиця корисна у різних випадках

Зерна гірчиці дає рослина з того ж сімейства, що і капуста.

Ці рослини люблять теплий клімат, і ростуть як в Європі, так і в Азії. З 40 видів людина використовує лише три.

У кулінарії найчастіше ми стикаємося з білими гірчичним зернами. Гірчичну приправу роблять з подрібнених зерен в комбінації з оцтом, вином і іншими інгредієнтами.

Гірчиця є відмінним джерелом антиоксидантів, селену, магнію, а також має протизапальні властивості. В гірчиці містяться омега-3 і омега-6 жирні кислоти, калій, кальцій і фосфор. Вживання гірчиці пов’язують з поліпшенням метаболізму і зниженням кров’яного тиску.

У народній медицині гірчицю застосовують для лікування застуд, грипу і головного болю. У разі отруєння гірчичний напій допомагає викликати блювотний рефлекс. Також, гірчицю використовують при пневмонії, бронхіті, ревматизмі, ішіасі, подагрі, болях у суглобах і м’язах.

Найбільш корисною вважається гірчична паста власного приготування. Для цього гірчичний порошок змішують з рідиною. Щоб смак пасти був менш гірким, використовують теплу воду або кислоту, наприклад, оцет.

Джерело Zdravoe