Новини здоров’я. 28 вересня. Безліч багатих вітамінами фруктів та овочів доступні далеко не всім споживачам у необхідних кількостях, чого не можна сказати про картоплю.

Картопля корисніша, ніж ми думали

Незважаючи на те, що картоплю частенько недооцінюють, вона є одним із найцінніших продуктів харчування.

У одиниці об’єму картоплі міститься більше калію, ніж в одиниці об’єму будь-яких інших фруктів і овочів. Дієтологи з університету Вашингтона оцінили поживну цінність різних рослинних продуктів та дійшли висновку, що недорога і широкодоступна картопля не програє в користі і поживності своїм дорожчим «суперникам».

Як повідомляють дієтологи, картопля – найдешевше джерело харчового калію, якого не вистачає багатьом жителям країн Заходу. Експерти рекомендують споживати не менше 4700 міліграмів калію в день на людину.

«Картопля заслуговує на визнання, оскільки є якісним і поживним продуктом. Якщо включити його в свій раціон харчування, можна з легкістю отримувати рекомендований мінімум калію без особливих витрат», – підкреслюють вони.

Відповідно до досліджень, люди, які їдять картоплю в печеному, вареному або підсмаженому вигляді, отримують калій і вітамін С у великих кількостях, і їдять більше овочів в цілому, ніж ті, в чиєму раціоні живлення цього продукту немає.

За матеріалами Zdravoe