Новини здоров’я. 12 вересня. Майбутні мами, які бажають захистити своїх дітей від харчової алергії, повинні включити в свій раціон харчування такі продукти, як жирна риба та горіхи.

Вагітність
Майбутнім мамам слід ретельно підбирати раціон харчування

Тунець, макрель, сьомга, волоські горіхи, насіння гарбуза – в цих продуктах містяться корисні жирні кислоти, які необхідні для формування імунітету у плода.

Омега-3 жирні кислоти, що містяться в них, покращують імунітет малюка.

Оскільки сучасні жінки їдять все менше цих продуктів, їхні діти частіше, ніж раніше, страждають від харчових алергій, припускають вчені.

Французькі експерти провели дослідження і з’ясували, що у малюків, матері яких під час вагітності їли багато продуктів з поліненасиченими жирними кислотами, стінки шлунка мали підвищену проникність.

Це дозволяє більшій кількості перевареної їжі і бактерій потрапляти в кровотік, змушуючи імунну систему працювати і виробляти антитіла.

«Ми з’ясували, що певна група жирних кислот впливає на розвиток шлунково-кишкового тракту дитини, що, в свою чергу, пов’язано з розвитком імунної системи. В результаті організм дитини відрізняється більш сильним імунітетом, і він рідше страждає від харчових алергій», – пояснюють дослідники.

Як показали інші дослідження, риба і горіхи під час вагітності покращують інтелектуальні здібності майбутнього малюка.

Джерело Zdravoe