Новини медицини. 7 вересня. Шкірна алергія – реакція шкіри, яка виникає у зв’язку з її надчутливістю до певної речовини.

Сучасна медицина визначить, що не їсти, щоб не мати алергії

Шкіра – найбільший орган людини. Вона виконує функцію бар’єру, захисту від інфекцій. Пошкоджена шкіра – вхідні ворота для багатьох збудників, відзначають фахівці.

При першому контакті процес сенсибілізації (розпізнавання алергену) триває приблизно 6 тижнів. За цей час активно виробляються антитіла IgE. Саме вони, при повторному контакті з алергеном, провокують вироблення гістаміну та простагландинів. Зовні на шкірі це проявляється у вигляді: свербіння, висипу, почервоніння, припухлості, тріщин і т. д. У дітей проявляється атопічний дерматит.

Речовини, що викликають алергічну реакцію різні. Найбільш поширені це:

пилок квітучих рослин;
харчові продукти;
консерванти;
деякі медикаменти;
речовини, що входять до складу косметики, парфумів.

У педіатрії на першому місці стоять харчові продукти. І тут, як ніде, особливо важливо якомога раніше виявити цей продукт і “розірвати ланцюжок реакцій”, яка надалі може призвести до хронізації процесу.

Розвиток медичних технологій полегшив боротьбу з алергією. Сьогодні можна зробити спеціальний діагностичний тест харчової алергії ImuPro 300, відзначають в медичному центрі НоуХауМед.

Це сучасний унікальний тест, розроблений в Німеччині. З його допомогою можна виявити харчову непереносимість у дорослих та дітей до 272 продуктів харчування і тимчасово виключити їх з раціону. За цей час відбудеться “очищення організму” від комплексів антитіл, вироблених за минулий час. І організм перестає реагувати на їжу як на чужорідні речовини. Алергічна реакція більше не проявляється.

Такий тест можна починати робити дітям з 2-ох літнього віку. У більш молодших дітей результати тесту будуть “дзеркальними” з мамою. У цьому випадку рекомендується обстежити тільки мати і орієнтуватися на її результати.

За матеріалами НоуХауМед