Новини світу. 17 вересня. У Японії відкрився музей локшини швидкого приготування.

Для японців локшина - привід створити музей

У сьогоднішній Азії саме локшину швидкого приготування найчастіше їдять міські жителі. Момофуку Андо придумав цю страву в післявоєнні роки, коли голодні японці проводили цілі дні в чергах за локшиною. Його локшина готувалася дуже швидко і цим привернула увагу людей.

Зараз локшину швидкого приготування споживають у всьому світі. В інших країнах Азії ще в 50-х роках ця страва стала дуже популярною, в США локшина стала затребуваною двадцятьма роками пізніше, в Україні з’явилася в дев’яності роки. Багато хто називає розчинну локшину їжею для бідних і студентів.

За матеріалами УРА-Информ