Новини здоров’я. 21 вересня. Коли рівень глюкози в організмі падає, ми перестаємо контролювати апетит, і накидаємося на висококалорійні і шкідливі продукти, від яких повніємо.

Підтримати рівень глюкози допоможуть овочі та фрукти

Щоб упоратися з апетитом, рекомендується їсти свіжі фрукти та овочі.

Недолік глюкози, необхідної для поповнення енергії в організмі, робить нас беззахисними перед бажанням їсти «заборонену» їжу, в якій міститься так багато цукру. Особливо важко доводиться людям, що страждають від ожиріння, у яких навіть мінімальна зміна рівня глюкози викликає пристрасне бажання що-небудь пожувати.

Поповнити запас глюкози можуть як шкідливі джерела цукру, такі як солодощі, солодкі газовані напої, чіпси і снеки, так і корисні, наприклад, овочі, фрукти, коричневий рис і хліб грубого помелу.

Як стверджують вчені з університету Єля, США, секретом схуднення є підтримання рівня глюкози в організмі на нормальному рівні. Якщо їсти потроху, але часто, можна з великим успіхом протистояти спокусам висококалорійних продуктів.

Волонтерам, які взяли участь в експериментах, робили ін’єкції глюкози, а потім показували їм картинки з різними продуктами, скануючи при цьому їхній головний мозок. Коли рівень глюкози був низьким, у людини активувалися області мозку, що стимулюють апетит, і знижувалася активність у відділах, пов’язаних з самоконтролем.

«Щоб не поправлятися, необхідно їсти здорову їжу, яка допомагає підтримувати необхідну в головному мозку рівень глюкози», – підсумовують дослідники.

За матеріалами Zdravoe