Новини здоров’я. 15 серпня. Запахи здатні зробити їжу більш солоної без додавання солі.

Організм можна обдурити

Це дозволить зробити продукти швидкого приготування більш корисними, адже певні запахи можуть в уявленні людини зробити їжу солонішою.

Таким чином вчені з Університету Бургундії пропонують скоротити споживання солі, що загрожує високим тиском і проблемами серцево-судинної системи. За їхніми підрахунками, збільшивши інтенсивність окремих ароматів, вдасться скоротити вміст солі в їжі більш ніж на 25%.

Не секрет, багато продуктів з фастфуду і їжа швидкого приготування мають високі показники солі, які роблять їх привабливішими в очах покупців. У список чудо-ароматів потрапили 14 різних запахів.

У їх число входять запахи сиру, бекону і сардин. Вони активують асоціативну пам’ять і внутрішню уяву про запах, пов’язаний з солоним смаком.

З причини того, що ці запахи можна створити штучно без застосування солі і жиру, є можливість отримати корисний продукт без втрати смаку. До речі, експеримент показав: запахи, пов’язані з арахісом, окостом, кількою також здатні підвищити солоність їжі в уявленні людини.

Джерело trend