Новини економіки. 19 липня. Київ. За тиждень на столичних ринках відчутно подорожчало м’ясо.

м'ясо
М'ясо у Києві подорожчало

Так, свинячі ребра додали в ціні шість гривень. Причому експерти впевнені, що назад ціна вже не повернеться.

“Подорожчало все м’ясо, не лише свинина. Віяння з підвищенням цін на м’ясо простежувалися давно. Із початку року в Україні фіксувалося сильне просідання та існуюча закупівельна ціна фактично була невиправданою і невигідною для виробника. Наскільки відчутно дорожчатиме м’ясо надалі – поки що важко сказати, однак закупівельна ціна виросла і, як наслідок, зросла і відпускна ціна на м’ясо”, – повідомила аналітик Марія Колесник.

Водночас, зазначає видання, у столиці цього тижня подешевшали овочі борщового набору: найдоступнішими за сім днів стали часник, який у середньому скинув шість гривень у ціні і картопля, що подешевшав на три гривні.

Минулих вихідних середні ціни на столичних ринках виглядали наступним чином: ребра – 45, буряк – 5,5, капуста – 3,25, картопля і морква – по 7, цибуля – 6,5, часник – 34, масло Олейна – 16,5, петрушка і кріп – по 2,5, соус Краснодарський – 7,25.

Сезонне здешевлення всіх видів найуживаніших овочів триває. За очікуваннями експертів, деякі позиції будуть навіть дешевшими, ніж у минулому році: картопля з середини серпня може коштувати 4-5 грн.

Втім ціна буде залежати від того, скільки вартості додасть посередник, який буде постачати продукцію на роздрібні ринки.

Джерело Kievpress.