Новини світу. 16 червня. У ЄС вводяться нові правила маркування продуктів – на них тепер повинні бути дані про сіль і цукор. Це нововведення спрямоване на боротьбу з ожирінням.

produkty
Маркування продуктів спрямоване на боротьбу з ожиріням

Європарламент та Європейська комісія досягли угоди про нові правила маркування продуктів, які повинні допомогти впоратися зі зростаючим рівнем ожиріння.

Нововведення дозволить краще інформувати споживачів про те, що саме вони збираються з’їсти. Регламент попередньо схвалений урядами всіх країн-членів ЄС.

На упаковці кожного харчового продукту повинна бути вказана його калорійність, кількість солі, цукру, білків, вуглеводів і жирів. Інформація про поживні властивості не обов’язково повинна бути розміщена на лицьовій стороні упаковки, це залишається на розсуд виробника. Також добровільно на пачці може бути вказати рекомендований денний максимум солі, жирів і цукру.

Всі спиртні напої, включаючи слабоалкогольні коктейлі, будуть звільнені від нового маркування. Відповідно до нового регламенту, на упаковках зі свининою, бараниною, козлятиною і м’ясом птахів обов’язково повинна бути вказана країна-виробник.

Перш ніж нові вимоги набудуть чинності, Єврокомісія повинна буде вирішити, що вказувати на упаковці з м’ясом тих тварин, які народилися, виросли і були забиті в кількох різних країнах. До 2013 року також мають визначити, чи стосуються нові правила готових м’ясних продуктів, а ще через рік – чи варто поширювати регламент і на молоко.

Кожна європейська країна також має право створити власну систему маркування, якщо вона буде науково обгрунтованою і прийнятою добровільно.

Джерело BFM.ru

Ексклюзив від NewsMarket: дізнайтесь, чому Mazda відкликає свої автомобілі