Новини здоров’я. 16 червня. Про корисні властивості оливкової олії відомо давно.

оливкова олія
Оливкова олія надзвичайно корисна

Завдяки науковим досягненням вдалося встановити, що вона сприяє загальному омолоджуванню організму, активно знижує рівень “поганого” холестерину і водночас підтримує рівень “хорошого”. Ряд досліджень документально підтвердили, що оливкова олія знижує ризик розвитку раку грудей.

Недавнє дослідження виявило, що оливкова олія вдвічі скорочує ризик інсульту у літніх людей, пише The Times of India. Фахівці з університету Бордо (університет Бордо) вивчили медичні карти майже 8 тис. осіб з трьох французьких міст у віці 65 років і вище. Ніхто з учасників раніше не переносив інсульт.

Вчені спостерігали за ними протягом п’яти років. У результаті з’ясувалося, що у людей, які регулярно використовують оливкову олію в їжу ( готують, заправляють супи і салати або навіть намазують на хліб замість вершкового масла) , був знижений ризик розвитку інсульту на 41% в порівнянні з тими, хто її не вживав.

Незважаючи на результати роботи, дієтолог з університету Ла Троб в Мельбурні (La Trobe University) Катерина Ітсіопулос заявила, що даних недостатньо для того, щоб однозначно говорити про здатність оливкової олії запобігти інсульту. Вона вважає, що це може бути пов’язано не тільки з олією. Дієтолог сказала, що потрібні додаткові дослідження.

Зазначимо, що оливкову олію використовують у профілактиці хвороб, пов’язаних з системою кровообігу, діабету 2-го типу. Продукт також допомагає в лікуванні хвороби Альцгеймера тощо. Для підтримки гарного самопочуття дієтологи рекомендують споживати на сніданок 60 г хліба, змоченого у 40 г олії.

Незвичайне від NewsMarket: вітер заніс польського парапланериста в українське село