Новини здоров’я. 16 червня. Про корисні властивості оливкової олії відомо давно.

Завдяки науковим досягненням вдалося встановити, що вона сприяє загальному омолоджуванню організму, активно знижує рівень “поганого” холестерину і водночас підтримує рівень “хорошого”. Ряд досліджень документально підтвердили, що оливкова олія знижує ризик розвитку раку грудей.
Недавнє дослідження виявило, що оливкова олія вдвічі скорочує ризик інсульту у літніх людей, пише The Times of India. Фахівці з університету Бордо (університет Бордо) вивчили медичні карти майже 8 тис. осіб з трьох французьких міст у віці 65 років і вище. Ніхто з учасників раніше не переносив інсульт.
Вчені спостерігали за ними протягом п’яти років. У результаті з’ясувалося, що у людей, які регулярно використовують оливкову олію в їжу ( готують, заправляють супи і салати або навіть намазують на хліб замість вершкового масла) , був знижений ризик розвитку інсульту на 41% в порівнянні з тими, хто її не вживав.
Незважаючи на результати роботи, дієтолог з університету Ла Троб в Мельбурні (La Trobe University) Катерина Ітсіопулос заявила, що даних недостатньо для того, щоб однозначно говорити про здатність оливкової олії запобігти інсульту. Вона вважає, що це може бути пов’язано не тільки з олією. Дієтолог сказала, що потрібні додаткові дослідження.
Зазначимо, що оливкову олію використовують у профілактиці хвороб, пов’язаних з системою кровообігу, діабету 2-го типу. Продукт також допомагає в лікуванні хвороби Альцгеймера тощо. Для підтримки гарного самопочуття дієтологи рекомендують споживати на сніданок 60 г хліба, змоченого у 40 г олії.