Новини здоров’я. 20 червня. Одна з найпопулярніших спецій в Таїланді – куркума або “кхмін чан” – здатна запобігти деяким видам раку.

куркума
Куркума корисна для здоров'я

До такого висновку прийшли дослідники Університету Махідол. Корисні властивості рослини давно проявили себе при процесах омолодження організму, лікуванні шкірних захворювань, ран, кишкових розладів. Речовина куркумін також підвищує ефект при лікування хвороби Альцгеймера і артриту.

Професор медичного факультету Махідол Вісуда Сувітаяват заявив, що в ході отриманих досліджень вдалося встановити, що куркумін здатний уповільнити зростання ракової пухлини в людини на 58 %. “Проведені досліди на мишах виявили, що введення речовини в пухлину може обмежити її зростання і поширення метастаз, а також ефективно запобігає прогрес розсіяного склерозу”, – сказав лікар.

“Ми прийшли до висновку, що куркумін здатний запобігти зростанню багатьох типів злоякісних клітин, – зауважив він -. Але найголовніше, він допомагає вбивати деякі типи ракових клітин, так, найбільша ефективність виявлена ​​при боротьбі з онкологією молочних залоз, передміхурової залози, товстої кишки та підшлункової залози “.

“Дослідження показали, що куркума є потужним антиоксидантом, володіє протизапальними властивостями і знищує канцерогени, що потрапляють в організм, – підкреслив Сувітаяват -. Спеція ефективно захищає клітини від проникнення шкідливих речовин і чистить організм”.

Між тим, пацієнтам, які мають проблеми з печінкою і жовчними каналами, куркума протипоказана, оскільки через викликані процеси здатна погіршити стан людини. “При лікуванні речовиною важливо не перестаратися, оскільки побічних ефектів також цілком достатньо, серед них – подразнення слизової шлунка і дисфункції печінки”, – зауважив професор.

Для профілактики різноманітних захворювань куркумін слід приймати протягом трьох місяців по 300-500 мг на день.

Джерело ИТАР-ТАСС

Кумедне від NewsMarket: дізнайтесь, яке прізвисько придумали хакери для Кернеса