Новини медицини. 21 червня. Шкіра – найбільший орган людини. Вона виконує функцію бар’єру, захисту від інфекцій. Пошкоджена шкіра – вхідні ворота для багатьох збудників. Тому важливо, щоб вона завжди була здоровою.

Причиною шкірної алергії можуть бути харчі

Шкірна алергія – реакція шкіри, яка виникає у зв’язку з її надчутливістю певної речовини.

При першому контакті процес сенсибілізації (розпізнавання алергену) триває приблизно 6 тижнів. За цей час активно виробляються антитіла IgE. Саме вони, при повторному контакті з алергеном, провокують вироблення гістаміну та простагландинів. Зовні на шкірі це проявляється у вигляді свербіння, висипу, почервоніння, припухлості, тріщин тощо. У дітей проявляється атопічний дерматит.

Речовини, що викликають алергічну реакцію різні. Найбільш поширені це:

– Пилок квітучих рослин;
– Харчові продукти;
– Консерванти;
– Деякі медикаменти;
– Речовини, що входять до складу косметики, парфумів.

У педіатрії на першому місці стоять харчові продукти. Тут важливо якомога раніше виявити цей продукт і “розірвати ланцюжок реакцій”, яка надалі може призвести до хронізації процесу, відзначають експерти НоуХауМед.

Сьогодні медики можуть зробити спеціальний діагностичний тест харчової алергії ImuPro 300.

Це сучасний унікальний тест, розроблений в Німеччині. З його допомогою можна виявити непереносимість у дорослих та дітей до 272-ох продуктів харчування і тимчасово виключити з раціону ті, які є шкідливими для організму. За цей час відбудеться “очищення організму” від комплексів антитіл. І організм перестає реагувати на їжу як на чужорідні речовини. Алергічна реакція більше не проявляється.

Такий тест можна починати робити дітям з 2-ох років. У молодших дітей результати тесту будуть “дзеркальними” з мамою. У цьому випадку рекомендується обстежити тільки мати і орієнтуватися на її результати.

За матеріалами НоуХауМед