Новини медицини. 10 червня. Неправильне харчування часто призводить до виникнення проблем зі здоров’ям. Правильно підібрані продукти допоможуть уникнути низки хвороб.

супермаркет, харчі, продукти, магазин
Правильні харчі не дозволять хворобі "відвідати" ваш організм

Причиною проблеми з деякими видами продуктів харчування може бути харчова непериносимість. Індивідуальна непереносимість продуктів від знайомої багатьом “класичної” харчової алергії відрізняється прихованим характером, відзначають медики.

Типові ознаки алергії – несподіване набрякання губ, горла, напади чхання, висипання. Непереносимість, у свою чергу, підточує організм потроху, руйнуючи його захисні сили.

Харчова непереносимість може розвинутися при успадкованій недостатності травних ферментів. Наприклад, відомо, що нестача лактози викликає непереносимість молока. А відсутність деяких ферментів не дає можливості організму переробити горох, гриби або апельсини. Така “антипатія” до певних харчів нерідко має сімейний і навіть національний характер.

Але найчастіше людина втрачає здатність правильно засвоювати деякі продукти в процесі життя. Головна причина в тому, що з роками, під впливом хвороб і стресів, наш організм починає відчувати брак відповідальних за розщеплення їжі ферментів. Також з часом підвищується проникність стінок кишечника, в результаті чого в кров потрапляють не повністю переварені частинки їжі, які розносяться по всіх органах і тканинах. Вони і сприймаються організмом як чужорідні тіла і піддаються “атаці” з боку імунної системи.

Визначити, які саме продукти потрапили в список “недругів” кожного окремого організму можна за допомогою спеціальних тестів. Зокрема медики радять пройти тест IMUPRO 300.

“Тест – своєрідний “золотий ключик” в руках лікарів превентивної медицини, яка стає все більш популярною. Крім консервантів, барвників, згущувачів та інших подібних речовин, які перш за все викликають підозру у фахівців, в розряд непереносимих нерідко потрапляють і цілком здорові за нашими мірками продукти. Наприклад, овочі, фрукти, м’ясо, зернові, бобові, салати, гриби, морські, молочні продукти і так далі”, – розповіла директор клініки “НоуХауМед” Олена Шевченко.

За матеріалами НоуХауМед