Новини здоров’я. 20 червня. Гриби – це не тільки смачний продукт, з якого вмілі кулінари можуть виготовити вишукані страви, а й корисний для здоров’я компонент збалансованого харчування.

Гриби
Гриби не тільки смачні, а й корисні

Гриби, що складаються на 90% з води, є відмінним джерелом калію. Чоловікам, які прагнуть володіти гарними м’язами, рекомендують їсти гриби: речовини, що входять до складу цього продукту, допомагають підкреслити м’язи, не роблячи їх дуже «одутлими».

Гриби можуть стати у пригоді й тим, хто хоче схуднути. Включивши гриби в свій раціон харчування (особливо замінивши ними м’ясо), ми значною мірою знижуємо кількість споживаних калорій. Вже через кілька днів такої дієти можна помітити позитивний результат. Якщо вам не подобається смак грибів, спробуйте готувати їх з невеликою кількістю м’яса, поступово зменшуючи його кількість.

Гриби заряджають нас енергією – в них міститься чимало поживних речовин, необхідних організму. Однією з таких речовин є мідь. Мідь покращує виробництво червоних кров’яних тілець, які доставляють кисень до м’язів та головного мозку. Адекватне постачання м’язів і мозку киснем дозволяє людям залишатися енергійними протягом дня.

В грибах міститься і вітамін Д, який є незамінним для здоров’я зубів і кісток. Крім цього, вітамін Д необхідний для профілактики таких захворювань, як діабет і деякі види раку, а також для нормальної роботи серця.

Джерело Zdravoe