Новини медицини. 24 травня. Людина є те, що вона їсть: якщо без видимих ​​причин виникають хронічні запалення в суглобах, гландах, щитовидній залозі, ожиріння, експерти радять пройти спеціальний тест, який визначить, які саме продукти шкодять людині.

Сучасні технологій дозволяють визначити, які саме продукти найбільше шкодять людині

Проблеми з деякими видами продуктів харчування можуть виникати не через алергію, а у зв’язку з харчовою непереносимістю.

Індивідуальна непереносимість продуктів від знайомої багатьом “класичної” харчової алергії відрізняється прихованим характером. Типові ознаки алергії – несподіване набрякання губ, горла, напади чхання, висипання. Непереносимість, у свою чергу, підточує організм потроху, руйнуючи його захисну силу, відзначають експерти “НоуХауМед“.

Харчова непереносимість буває спадковою, і, зокрема, може розвинутися при успадкованій недостатності травних ферментів. Наприклад, відомо, що нестача лактози викликає непереносимість молока. А відсутність деяких ферментів не дає можливості організму переробити горох, гриби або апельсини. Така “антипатія” до певних продуктів нерідко має сімейний і навіть національний характер.

Але найчастіше людський організм втрачає здатність правильно засвоювати деякі продукти вже в процесі життя. Відбутися це може ще в дитинстві при ранньому переході дитини на штучне вигодовування, при великих навантаженнях на імунну систему, агресивних умовах зовнішнього середовища або в силу психологічних факторів (нелюбов дитини до гречаної каші, дійсно, може призвести до її поганого засвоєння).

Фахівці відзначають, що головна ж причина в тому, що з роками, під впливом хвороб і стресів, наш організм починає відчувати брак відповідальних за розщеплення їжі ферментів. Також з часом підвищується проникність стінок кишечника, в результаті чого в кров проникають не повністю переварені частинки їжі, які розносяться по всіх органах і тканинах. Вони і сприймаються організмом як чужорідні тіла і піддаються “атаці” з боку імунної системи. В результаті конфлікту на молекулярному рівні в кров викидаються токсини, які поступово руйнують захисну систему організму і викликають важкі алергічні захворювання.

Шлях від ложки до хвороби

Якщо людина продовжує регулярно вживати в їжу продукти, які організм перестав нормально перетравлювати, запальні процеси в уражених тканинах токсинами поступово переходять у хронічні. Так непереносимість починає проявлятися у вигляді артритів, мігреней, бронхіальної астми, екземи, синдромів роздратованого кишечника, хронічної втоми, депресії, вугрової висипки, запорів, набряків, серцево-судинних захворювань і порушення обміну речовин, що, у свою чергу, веде до набирання ваги. У результаті – що б людина не з’їла, їй недобре.

Встановити, які саме продукти “не йдуть на душу”, можна за допомогою спеціального аналізу крові – тесту під назвою IMUPRO 300, розробленого німецькими вченими з урахуванням індивідуальних особливостей організму конкретного пацієнта.

Аналіз роблять у Європі

Визначити, які саме продукти потрапили в список “недругів” кожного окремого організму, дає можливість тест IMUPRO 300. Він фіксує харчові подразники (а це ні багато ні мало – 272 продукти) за наявності іммуноглобулінових антитіл до них в крові людини. Таким чином, тест – своєрідний “золотий ключик” в руках лікарів превентивної (запобіжної) медицини, яка стає все більш популярною, розповідає директор клініки “НоуХауМед” Олена Шевченко.

Крім консервантів, барвників, згущувачів тощо, які перш за все викликають підозру у фахівців, в розряд непереносимих нерідко потрапляють і цілком здорові, за нашими мірками, продукти. Наприклад, овочі, фрукти, м’ясо, зернові, бобові, салати, гриби, морські, молочні продукти і ін.

Щоб отримати результати такого тесту, необхідно здати аналіз крові в клініці. Тут її обробляють спеціальним реактивом і в мініатюрних ковпачках-пробірках відправляють для досліджень до Німеччини, де й проводять саме дослідження. Як показує практика, досить відмовитися від непереносимих продуктів і здоров’я людини покращується.

За матеріалами НоуХауМед