Новини здоров’я. 26 травня. Більшість з нас упевнені, що фруктозу – цукрозамінник, на основі якого створюють безліч продуктів харчування, «видобувають» з натурального цукру, але це не так.

Багато морозива - не можна

Фруктоза дійсно, разом з глюкозою, є складовою частиною сахарози, що міститься у фруктах, але фруктоза, яку використовують при виробництві їжі, походить не з натуральних фруктів, а з висококонцентрованої суміші, виготовленої з генетично модифікованої кукурудзи.

Високофруктозний кукурудзяний сироп – це справжня калорійна бомба, яка здатна зіпсувати не тільки фігуру, але і здоров’я, ставши причиною таких проблем, як ожиріння, гіпертонія і діабет.

Експерти радять вживати якомога менше продуктів, у складі яких є фруктоза, сахароза, глюкоза, кукурудзяний сироп, концентрат фруктового соку, кукурудзяний цукрозамінник і декстроза. Найкорисніший цукор міститься в натуральних свіжих фруктах, які також багаті антиоксидантами і клітковиною.

Згідно з поточними рекомендаціями, жінкам не слід їсти більше шести чайних ложок цукру на день, а чоловікам – понад дев’ять. Для порівняння, в 350 мілілітрах солодкого газованого напою міститься близько 10 чайних ложок цукру.

Джерело Zdravoe