Новини медицини. 24 травня. Експерти настійно радять всім любителям червоного м’яса знизити його споживання до 500 грамів на тиждень.

червоне м'ясо
Експерти радять не зловживати червоним м'ясом

Справа в тому, що червоне м’ясо і м’ясні продукти пов’язують з підвищеним ризиком розвитку раку кишечника.

Всесвітній фонд ракових досліджень опублікував доповідь, яку визнали «найавторитетнішою доповіддю щодо ризику розвитку раку кишечнику». Експерти рекомендують не зловживати червоним м’ясом: використовуючи не більше пів кілограма на тиждень. Крім цього, слід уникати будь-яких продуктів з переробленого м’яса, таких як ковбаса, сосиски, шинка і т.д. Ці рекомендації засновані на аналізі 24 незалежних один від одного досліджень про зв’язок споживання м’яса з кишечника на рак.

«Згідно з нашою доповіддю, споживання червоного і переробленого м’яса збільшує ризик розвитку раку кишечника, і людям, які хочуть знизити цей ризик, рекомендується зменшити кількість цих продуктів у своєму раціоні харчування», – відзначають вчені.

Найбільш сприятливими для здоров’я кишечника є такі багаті клітковиною продукти, як фрукти і овочі. Крім цього, значний вплив на ризик розвитку захворювання надає рівень фізичної активності людини.

«Ми вважаємо, що близько 43% випадків захворюваності на рак кишечника у Великобританії можна уникнути, якщо внести зміни до раціону харчування», – підкреслюють експерти з Британії, де рак кишечника є найбільш поширеним після раку грудей і раку легенів.

Раніше NM писав про те, яким чином можна визначити, які саме продукти шкідливі для організму людини.

Newsmarket