Новини економіки. 20 квітня. Вартість продуктів харчування протягом тижня в Україні залишалася стабільною, але як і раніше продовжили дорожчати овочі, при цьому подешевшали яйця, сир, і вершкове масло.

Овочі продовжують дорожчати

Так, за тиждень вартість капусти білоголової перевищила вартість апельсинів, побивши всі можливі рекорди, і округлилася до 14 грн/кг, замість вартості минулого тижня – 12,5 грн/кг.

Картопля добрала ще 40 копійок і стала коштувати 6,8 грн/кг, замість 6,4 грн/кг.

Морква добрала всього 20 копійок і стала коштувати 8 грн/кг.

При цьому подешевшав на 70 копійок буряк – його ціна зараз становить 6,3 грн/кг.

Рис за тиждень також добрав 25 копійок і став коштувати 7 грн/кг, замість 6,75 грн/кг.

Крім буряків подешевшав на 30 копійок десяток яєць. Вартість такого необхідного продукту перед Великоднем у середньому становить 5,7 грн. / кг.

Сир твердий подешевшав з 51,6 грн/кг до 47,8 грн/кг.

Стало доступнішим і вершкове масло. Його вартість склала з початку тижня 11,85 грн/пачка, замість 12,25 грн/пачка.

Решту продуктів харчування, позначені в списку, продавалися протягом тижня без цінових змін.

Такі дані незалежного моніторингу, який проводить ІА “Мост-Одесса” спільно з Одеською філією інституту Горшеніна.