Новини здоров’я. 12 квітня. Експерти з США вважають,  що вживання 100% фруктового соку так само корисне для здоров’я, як і самі фрукти.

фруктовий сік
Сік із різних фруктів та овочів покращує здоров'я

100% сік із фруктів знижує ризик розвитку цілого ряду хронічних захворювань, таких як рак, хвороби серцево-судинної системи та зниження когнітивних здібностей.

«Всі визнають, що вживання фруктів і овочів захищає наше здоров’я, проте єдиної думки про користь соків, отриманих із них, не існує. Наш аналіз наукових даних показав, що 100% соки зберігають всі корисні властивості біологічно активних компонентів натуральних фруктів і овочів та володіють профілактичними властивостями», – заявили автори доповіді з університету Каліфорнії.

Найбільш корисними, на думку експертів, є соки з яблук, цитрусових, журавлини, винограду та гранату. Серед цілющих властивостей вчені відзначили такі, як зниження кількості інфекцій сечовивідних шляхів, для чого необхідно пити сік із журавлини; згладжування наслідків вікового зниження когнітивних навичок – виноградний і яблучний сік; зниження ризику простатиту – гранатовий сік, профілактика хвороб дихальних шляхів і раку органів шлунково-кишкового тракту – соки з грейпфрута і апельсинів.

Крім цього, всі 100% соки з фруктів мають антиоксидативні властивості, допомагаючи організму боротися з руйнівним впливом вільних радикалів, які пов’язують із запальними процесами та розвитком ракових захворювань.

Джерело Zdravoe