Новини здоров’я. 10 січня. Регулярне вживання в їжу моркви, слив та інших овочів і фруктів інтенсивного яскравого кольору робить людей більш привабливими, стверджують фахівці з університету Сент-Ендрю і Брістольського університету.

Морква покращує колір шкіри

Як відомо, люди з золотистим відтінком шкіри сприймаються оточуючими як в цілому більш здорові та привабливі. Виявляється, такий відтінок людській шкірі надають пігменти каротиноїди, що містяться у дарах саду та городу і фарбують їх у червоний, жовтий або оранжевий кольори, повідомляє.

Зокрема, каротиноїдами багаті цитрусові, абрикоси, хурма, морква, гарбуз, томати, солодкий перець, обліпиха, плоди шипшини. Крім ефекту, каротиноїди надають позитивний вплив на роботу ендокринної системи, оберігають від несприятливих факторів навколишнього середовища, беруть участь у важливих біохімічних процесах в організмі.

Дослідження вчених довели, що морква також покращує роботу легенів у завзятих курців. Вітамін Е і бета-каротин, на які багата морква, протидіють вільним радикалам, які утворюються в легенях при дії тютюну і деяких забруднюючих речовин, що містяться в повітрі.

Джерело ГазетаУа